Artificii

Artificii

Poporul ăsta s-a născut în urma unei partide de sex care s-a lăsat la final cu artificii. Deducem că a fost o partidă bună, dar nu neapărat. A fost un incest la beție, iar artificiile erau din alea făcute pe vapor. Unele nici măcar n-au explodat, iar alea care au explodat au creat niște puncte de lumină penibile, ca de la un chibrit care nu ține mult, și sunete de pocnitoare pentru copii. Așa popor, așa artificii.

Artificiile au ajuns să fie sursa de energie a acestei adunături de oameni, poreclită popor. România funcționează pe artificii. Facem un artificiu și ajungem șefi de bloc. Facem un artificiu și sărim peste lege. Facem un artificiu și ne trezim cu niște bani nemunciți. Facem un artificiu și scăpăm de bun-simț, de onestitate, de demnitate. Facem un artificiu, o combinație, ceva. De la artificii la artificial. România e conectată la aparate și e ținută în viață pe cale artificială, dar vrea să investească în inteligență artificială.

Alina Gorghiu ne-a amintit cât de mult ne plac artificiile. În contextul în care PNL a depus un amendament neconstituțional la legea stării de alertă, distinsa doamnă a politicii românești a declarat:

Constituția spune un lucru, colegii mei au făcut un amendament. Să știți că, din când în când, e permis în politică să mai faci și artificii, astfel încât măsurile adecvate unei situații de urgență să poată fi puse în aplicare.

Aflăm că artificiile sunt permise în femeia de moravuri ușoare numită politică. Aflăm că, dacă situația o cere, oamenii politici pot face artificii ca să treacă peste Constituție, care îi cam încurcă. E ca și cum ai merge fără prezervativ la o femeie de moravuri ușoare: știi că nu e bine, dar tentația e prea mare.

Iubim atât de mult artificiile, încât, azinoapte, oamenii au sărbătorit cu ele încheierea stării de urgență. Triumful românilor în fața ocultei care ne-a ținut în case a fost înfăptuit. Virusul a capitulat în fața artificiilor și s-a dizolvat în bulele de șampanie. Leacul a fost găsit: am făcut noi un artificiu și am fraierit virusul să plece.

Am înfrânt, oștenii mei! Virusul a fost învins, pentru că s-a trecut de la o stare la alta. Să ieșim în piețe, să facem băi în arteziene, să ne bucurăm ca la victoriile naționalei de fotbal: România a învins covidul cu 1-0, dar, ulterior, golul a fost anulat și meciul pierdut, pentru că s-a aflat că arbitrul a fost mituit ca să dea penalty. Eh, am încercat și noi un artificiu, nu ne-a ieșit de data asta, mai băgăm o fisă.

Lasă un răspuns