Concediul în cuplu, la români

Concediul în cuplu, la români

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, spune următoarea chestie despre cum își petrec românii concediul.

În România avem o mare problemă, faţă de orice altă ţară latină: noi nu avem cultura fericirii. La noi când vin în vacanţă, primele două zile se ceartă soţul şi soţia. Vin în vacanţă supăraţi. Dacă e vreme frumoasă afară, e linişte. Dacă nu e frumos afară, te întreabă de ce e apa prea rece. Ei nu se gândesc că sunt în concediu şi trebuie să profite de fiecare moment, să trăiască din plin. Fericirea e o cultură, să ştiţi.

Psihologul Mihail Copăceanu susține că nu mergem în concediu ca să ne deconectăm și punem în bagaj grijile de acasă.

Nu există o diferenţă între comportamentul românului de pe stradă cu cel al românului în concediu. Omul care se comportă într-un anumit fel în anumite situaţii sociale nu se va comporta diferit în concediu.

Indiferent de cât de împovărat de griji eşti, asta nu te împiedică să fii politicos. Românul este nepoliticos, agresiv sau agitat pentru că aşa este el în afară. Sunt şi alţi oameni, din alte ţări, care au griji şi asta nu-i împiedică să se bucure de concediu.

Profesorul universitar Dumitru Borțun, specialist în psihologia comunicării, reia tema culturii fericirii la români.

Cele mai multe zone socio-culturale din România au o cultură a supravieţuirii, o cultură în care intră grija zilei de mâine, intră căutarea mijloacelor prin care să-ţi asiguri siguranţa economică, securitatea emoţională, tot ce ştim că ţine de grija zilei de mâine. În momentul în care ţi-ai pus în cap să supravieţuieşti nu mai poţi să ai alte aspiraţii şi alte gânduri despre autorealizare, fericire, despre a te simţi bine.

O analiză făcută de litoralulromanesc.ro arată că FEMEIA este cea care decide unde se merge în vacanță în cazul a 60,54% din cupluri. Și de aici începe festivalul.

ETAPELE CONCEDIULUI ÎN CUPLU

Așa arată un concediu într-un cuplu de români

Publicată de Alba Neagra pe Vineri, 31 iulie 2020

Lasă un răspuns