Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

În tot haosul ăsta, a apărut el.

Cu freza aia de contabil pe final de carieră.

Cu costumele ușor mai mari. Nu mult, o juma’ de număr, cât să nu-l strângă prea tare.

Cu fața aia blândă, dar severă.

Cu ochii de părinte care îți spun dintr-o privire-laser că ai greșit, dar că discutați acasă. Cea mai mare spaimă a copilăriei era “discutăm acasă”. Știai că urmează jihad-ul și de aia ai sechele și azi, când îți spune partenera de viață: “discutăm acasă”.

Nelu Tătaru e ca unchiul ăla care ține cu tine, dar te taxează când o dai de gard. E în echipa ta, dar n-o să aibă nicio jenă să-ți dea peste bot când o iei pe arătură. Îți dă bani de care nu știe tac-tu, da’ dacă te prinde că-ți iei prostii, te-o ferit sfântu’.

Nelu Tătaru e ca proful ăla de biologie pe care îl iubești, da’ nu-ți explici de ce. Te ține doar în note proaste, e sever, e exigent, e profu’ ăla care îți trage media generală în jos și motivul pentru care ai scandal cu ai tăi. Dar are ceva ce te face să-l iubești, are vorba aia meșteșugită, are gândul ăla bun, are HAR.

Nelu Tătaru pare bărbatul ăla pe care orice femeie și-ar dori să-l prezinte părinților. Deștept, educat, manierat, atent, amuzant, la locul lui, serios și devotat, UN BĂRBAT PREA BUN CA SĂ FIE ADEVĂRAT! Deloc arogant, e omul care se poate lua la trântă și cu academicienii, dar n-are nicio treabă să bea o noapte întreagă într-o crâșmă de cartier. Pare genul care e sufletul petrecerii, dar și un tip care schimbă o țeavă legat la ochi.

Plus că îl cheamă Nelu. Cum să n-ai încredere într-un om pe care îl cheamă Nelu? Nelu e tipul ăla pe care îl suni la două noaptea și va veni să te culeagă dintr-un șanț, omul ăla care te va ajuta să cari mobila când te muți, prietenul ăla care va sta toată noaptea la băut cu tine când te-a părăsit consoarta. Nelu e tipul ăla despre care prietena ta ți-a spus să nu-ți faci griji. Pe bune, Nelu e prototipul românului neaoș. Când o să fiu mare, vreau să mă fac NELU!

Nelu Tătaru nu e un om perfect, nimeni nu e. Sigur are păcatele lui și, probabil, îi vor fi dezgropate, că e prea bun ca să nu deranjeze. Dar să-mi bag picioarele dacă nu pare cel mai competent om pe care îl are România în acest moment.

Nelu Tătaru nu e eroul pe care îl meritam, dar e eroul de care aveam nevoie.

Sursă foto

Lasă un răspuns