O zi de izolare în cuplu

O zi de izolare în cuplu

Izolarea asta fie ne va face mai buni, fie vom ajunge la casa de nebuni. Și, după cum se știe, casa de nebuni nu e acasă. Dar pentru unii e mai dificil decât pentru alții. Pentru unele cupluri, izolarea asta e un adevărat test al relației. Să ne imaginăm cum arată o zi de izolare din viața unui cuplu, după trei săptămâni în care s-au suportat unul pe altul.

Ora 9:00: Se trezesc, se uită unul în ochii celuilalt și își dau seama că încă nu se urăsc atât de mult. El încearcă ceva, dar ea n-are chef în dimineața asta.

Ora 9:10: Se urăsc.

Ora 10:06: Iau micul dejun și se ignoră cu o poftă ieșită din comun.

Ora 11:17: Se iubesc, dar cu rezerve.

Ora 11:18: Se ceartă din plictiseală.

Ora 11:28: Se urăsc, dar cu pasiune.

Ora 12:31: Ea se pune să gătească prânzul, el se joacă pe consolă. Inevitabila ceartă că n-o ajută niciodată. Se urăsc, dar se și iubesc. Încă.

Ora 13:21: Mănâncă prânzul, beau ceva, atmosfera se destinde. Se îmbată, deci se iubesc. Mult se iubesc. Se iubesc pe masa din bucătărie, pe cuier, în vană, chiar și pe noptieră. După atâta iubire, adorm unul în brațele celuilalt, ca în filmele de dragoste, doar că altfel.

Ora 15:49: Se trezesc. El încearcă ceva, dar ea n-are chef. Se urăsc, dar mai încet, că-s mahmuri.

Ora 16:52: Ea nu mai rezistă în casă și vrea să iasă la o plimbare. El îi spune că nu vrea să se riște pentru o plimbare. Se ceartă. Mult se ceartă. Se ceartă în sufragerie, în dormitor, în baie, chiar și în cămară. Se urăsc, dar, cumva, se și iubesc. Completează declarațiile pe proprie răspundere și ies la cumpărături.

Ora 17:22: Se întorc de la cumpărături. Au uitat să ia niște chestii, pentru că el n-a vrut să facă listă, deși ea a insistat. Se ceartă, dar mai omenește. S-ar putea spune că există un fel de iubire acolo.

Ora 17:39: El își deschide o bere.

Ora 17:40: Ea îl ceartă că iar bea.

Ora 17:44: Nu știu dacă se iubesc sau se urăsc.

Ora 18:10: Ea își face manichiura, el se joacă. E liniște. Sau nu e?

Ora 19:39: El vrea s-o surprindă și se apucă să gătească cina, dar greșește. Încearcă o glumiță cum că niciodată nu-l ajută la gătit. Nu e o surpziă că izbucnește o ceartă, care ține o vreme, că doar e seară și ce să și faci altceva în izolare.

Ora 20:20: Își pun ceva de băut. Se pilesc ușor și, evident, se iubesc. Până lui îi intră în fund forfecuța cu care ea și-a tăiat unghiile mai devreme. Se ceartă, dar se iubesc.

Ora 21:33: Se pun la un serial pe Netflix. S-au certat un pic înainte, că ea a vrut ceva și el altceva, dar nimic grav. Totul e ok, se iubesc. Dar se și urăsc puțin.

Ora: 22:57: Ea adoarme, iar el e nervos că trebuie să oprească serialul, ca ea să nu piardă nimic. Se duce în bucătărie, deschide o bere și aprinde o țigară. Deschide mai multe beri și se îmbată rezonabil. Vorbește cu prietenii pe videochat. O trezește.

Ora 00:05: Sunt amândoi în bucătărie, beau ceva și sunt triști, că nu mai au putere să se certe. Se iubesc, dar mai în scârbă așa.

Lasă un răspuns