Omida transformată în Flutur

Omida transformată în Flutur

Să vă spun o poveste.

Era odată o omidă care s-a transformat într-un Flutur. Nu într-un fluture, că omida asta a mâncat frunze din alea bune, de la stat. Ei bine, acest Flutur nu impresiona prin frumusețea aripilor, dar s-a remarcat prin faptul că era descurcăreț. Doar era un Flutur românesc, facem noi o combinație și ne descurcăm cumva.

Fluturul și-a construit încet și cu treabă bună o carieră invidiată în tot regnul animal. A fost, pe rând, membru simplu PNL, apoi a fost președinte PNL Suceava, apoi a fost președinte PDL Suceava, apoi a fost senator de trei ori și a atins apogeul carierei ca ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu. Acum, Fluturul e președinte al Consiliului Județean Suceava.

Știți, Suceava, cel mai afectat județ de coronavirus din România. Dar asta nu este o problemă pentru Flutur. Pentru că Fluturul e politician, iar asta presupune o imunitate la nevoile din societate.

În 2019, Fluturul este lăudat de celelalte viețuitoare de la el din partid, pentru deosebitele realizări întru propășirea județului. La inaugurarea celui mai mare și mai modern ambulatoriu din țară, de la spitalul județean Suceava, Iohannis spune că e „o realizare frumoasă”. Rareș Bogdan spune: „vreți să vedeți spitale ca în Occident? Mergeți la Suceava, să vedeți ce a făcut Flutur cu bani europeni!”

După câteva luni, spitalul, marea realizare a Fluturului, devine focar de infecție, iar județul Suceava intră în carantină, fiind cel mai afectat din România de pandemia de coronavirus. Super realizare, ce să zic!

Dar asta nu asta nu a fost suficient pentru Flutur. El este un mahăr al României și trebuie tratat ca atare! Colegii mei de la Ziar de Cluj publică, în exclusivitate, stenograma discuției dintre Gheorghe Flutur și Cătălina Zorescu, șefa DSP Suceava, din care reiese că președintele Consiliului Județean Suceava a beneficiat de prioritate în testare pentru coronavirus, fiind trecut drept medic pe listele spitalului județean Suceava.

Iată ce bine e să te transformi din omidă în Flutur și nu în fluture. Fluturele face parte din plebe, din pătura amărâților și milogilor de votanți, pe când Fluturul e mahăr și trebuie să beneficieze de tratament preferențial! Că nu orice omidă se face Flutur, pauperilor!

Deci, ca să fie clar, șefa DSP Suceava măsluiește listele spitalului județean și îl trece pe Gheorghe Flutur drept medic, ca să beneficieze de prioritate în testare. Șah-mat, ateilor!

Vedeți, dragii moșului, ce bine e să te transformi din omidă în Flutur? Bagi în carantină un județ întreg, iar apoi ai prioritate la testare. Doar un nou episod al serialului „România, Raiul mahărilor, Iadul plebeilor”.

Sursă cover photo

Lasă un răspuns