Pandemici

Pandemici

Ieri, în timp ce stăteam la o coadă imensă la mici la Kaufland, mă gândeam cum e poporul ăsta: iată-ne în mijlocul unei pandemii globale, care a infectat 3,3 milioane de oameni în întreaga lume, a omorât peste 233 de mii, iar noi ne riscăm viața pentru o porție de mici. Pentru că, tehnic, asta am făcut. Toți cei de la coada aia, toți cei din magazin, care cumpărau carne de mici, toți cei din țară, care au ieșit ieri să-și cumpere mici, am bifat în declarație „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază” și am ieșit să înfruntăm soarta. Pentru o fucking porție de mici. Necesitate de bază, de 1 Mai.

Facebook-ul era plin de mici. Chiar și eu am postat poza din cover photo. Oameni închiși în case de o lună și jumătate, dar care n-au putut concepe 1 Mai fără mici. Bărbații s-au echipat ca pentru război, cu mască și mănuși, și-au sărutat partenerele și le-au spus: „Dacă nu mă întorc, să știi că te-am iubit, dar trebuie să fac asta! E datoria mea de bărbat să pun micul pe masă, de 1 Mai!” La fel cum strămoșii noștri plecau în fiecare zi din peșteri, ca să pună mamutul pe masă, și nu știau dacă se vor întoarce, așa și soldații de azi au înfruntat moartea pentru un mic. Un nenorocit de mic.

Orice urmă de rațiune a pălit în fața unei bucăți de carne tocată, făcută pe grătar. Orice instinct de autoconservare a dispărut, la gândul mușcăturii ăleia zemoase, care te inundă până la a șaptea chakră. Orice grijă pentru cei dragi a fost anulată. Era 1 Mai, iar noi trebuia să mâncăm mici! Nu cred că există dovadă de sacrificiu mai mare pentru o porție de mâncare. Milioane de oameni dispuși să plece din lumea asta, dar măcar cu micul în burtă. Indiferent de ce se întâmplă pe planetă, indiferent de criza globală, indiferent de cât de grav e, indiferent de viscol, tornadă, zăpadă sau urgie, micul e mic!

Dacă vom fi loviți, Doamne ferește, de un dezastru natural, noi vom sta la coadă la mici.

Dacă începe al treilea război mondial, noi vom sta la coadă la mici.

Când va veni Apocalipsa, noi vom sta la coadă la mici. Dacă Apocalipsa va fi cu zombi, vom face mici din zombi.

La Judecata de Apoi, vom apărea în fața Instanței Supreme și vom întreba: „unde e coada la mici?”

This Post Has 3 Comments

  1. Dragos Mone

    Apocalipsa ne va găsi la coada la mici doar daca pică de 1 mai.

  2. nikoleta

    macar avem ceva in comun , toti , ca popor ,stii , si asta e ceva ,cam exagerata treaba cu moartea pe la casele de markat , dar cred ca voit, asa s-a vrut articolul , dar totusi ca sa cointinui in acelasi spirit , daca murim , macar sa murim satui , nu crezi??? ha ha , bun articolul … si eu am facut obligatoriu o a doua portie de micide 1 mai , care culmea nu mi-a picat nici bine , ca dehhh , mamanca toata lumea cum zice soacra si noi cum sa nu avem ??: ..dupa ce in urma cu 2 zile am facut eu alta, ca nahhh …doar nu astept 1 mai sa mananc mici …eu …gandiri si gandiri …

Lasă un răspuns