Prima parcare de aeroport din România cu plata prin aplicație de mobil

Prima parcare de aeroport din România cu plata prin aplicație de mobil

În Clujul ăsta magic, cel mai oraș din România, avem al doilea aeroport al țării. Poate vă întrebați de ce nu e primul, dacă tot suntem atât de șmecheri. Am vrut să le lăsăm și amărâților ălora de bucureșteni ceva, să se mândrească ei cu cel mai mare aeroport din țară. Așa suntem noi, ardelenii, super de treabă.

Da’ undeva în străfundul nostru tot ne roade că nu suntem primii și la asta. N-ai cum să fii cel mai scump oraș din România și să ai doar al doilea aeroport. Ne e mai mare rușinea când mergem pe Otopeni și vedem ce Catedrală a Mântuirii Zborurilor au ăia acolo. Plus că au și tren din ăla care circulă pe sub pământ, noi avem maxim niște cârtițe.

Așa că, ne-am zis: „băi, tre’ să facem ceva cu aeroportul ăsta, că nu se mai poate!” Și ne-am pus pe treabă. Doar că nu ne-am apucat să-l mărim sau să construim mai multe piste, ci am început, ca ardelenii, din parcare. Că aia e, dom’ne, intrarea în casă. Și nouă când ne intră cineva în casă, trebuie să fie frumos la intrare, să nu ne facem de mândra minune. Apoi, îl punem la masă și îl omenim cu forța, dar asta e altă discuție.

Om avea noi al doilea aeroport din țară, da’ parcarea sigur nu era a doua. Dacă vă puteți imagina, în orașul de cinci cârtițe sub pământ, accesul în parcare se făcea dificil, echipamentele de control al accesului și sistemele de plată erau învechite și lipsea un sistem de iluminat și supraveghere.

Așa că, am dat parcarea pe mâna unor băieți care se pricep la treaba asta. Din 1 iunie, 2019, parcarea e în administrarea celor de la GOTO Parking Cluj. Iar ăștia au făcut niște șmecherii în doar un an: au schimbat sistemul învechit de management al parcării și au încheiat prima etapă pentru instalarea sistemului de iluminat și supraveghere video.

Tot prin GOTO Parking Cluj avem sistem de acces prin recunoașterea numărului de înmatriculare, plata cu cardul la automatele de plată și, premieră pentru o parcare de aeroport din România, plata prin aplicație pentru telefonul mobil. Puteți descărca aplicația yeParking pentru iOS de aici, iar pentru Android de aici.

Iar cei de la GOTO Parking Cluj continuă dezvoltarea: vor reface suprafețele de parcare degradate, vor reorganiza locurile de parcare și, pe termen lung, vor să construiască și o parcare supraterană!

Deci, cu parcarea am rezolvat-o, rămâne doar să ne apucăm de aeroport și să-i depășim pe mitici.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns