Războiul troian de la mănăstirea Jieț

Războiul troian de la mănăstirea Jieț

Era odată o femeie pe nume Elena. Nu mă întrebați de unde știu cum o cheamă, am sursele mele. Și, spre deosebire de Elena din epopeea lui Homer, Elena noastră n-a fost furată, ci s-a retras, de bunăvoie, din lumea asta rea, să slujească la mănăstirea Jieț, din județul Hunedoara. Așa a devenit măicuța Elena.

Măicuța Elena era o măicuță ca oricare alta, numai că zeii aveau alte planuri pentru ea. Chiar dacă și-a dorit o viață liniștită la mănăstire, departe de zbuciumul cotidian, Afrodita a aprins focul pasiunii în inima lui Andrei, cunoscut în unele cercuri drept Menelau de Petroșani. Și aici începe o poveste care l-ar face pe Homer să exclame: „așa ceva nu există!”

Mistuit de dragostea pe care i-o purta măicuței Elena, Menelau de Petroșani a început asediul asupra mănăstirii Jieț.

Cam de vreo doi ani, acest bărbat hărțuiește obștea mănăstirii. Se pare că, în ultima perioadă și-a cam intensificat agresivitatea și a devenit tot mai violent. În luna martie, o maică de la mănăstire a depus o plângere la Poliție. Maicile nu au cunoștință despre stadiul anchetei. Un lucru este clar, omul de vreo doi ani de zile îi hărțuiește pe ecleziasticii din mănăstire. Măicuța respectivă nu îl cunoaște. Plângerea pe care a depus-o are ca obiect hărțuirea. 

Vedeți voi cât de perversă poate fi Afrodita asta, bagaboanta naibii, cum i-a sădit ea în suflet lui Menelau de Petroșani sentimente necurate, pentru o femeie la care nu putea avea succes. Zilele treceau, iar Menelau de Petroșani era tot mai nefericit, în încercările lui disperate de a o cuceri pe măicuța Elena.

Dar zeii aveau planuri mari pentru Menelau de Petroșani și i-au oferit calul troian perfect: pandemia de coronavirus. Asta i-a dat ocazia lui Menelau să-l ia cu el pe Ahile și să dea asediul final asupra mănăstirii Jieț: să intre în forță și să filmeze o slujbă ilegală, pe stare de alertă.

Numai că, total neașteptat, Menelau și Ahile au dat piept cu Hector, badigardul mănăstirii, care i-a scos afară și a năruit, poate pentru totdeauna, visul romantic al lui Menelau. Iar acum s-ar putea să aibă niște probleme și cu legea.

Zeii au creat, zeii au distrus, pur și simplu n-a fost să fie…

Întreaga poveste, aici.

Sursă cover photo.

Lasă un răspuns