Țara care a interzis ciocolata

Țara care a interzis ciocolata

Era odată o țară care s-a îmbolnăvit de insuficiență de ciocolată în organism. Oamenii picau ca muștele, fără să știe ce e cu ei. Că la început nu se cunoșteau cauzele acestei misterioase maladii. Medicii, oamenii de știință, cercetătorii, experții, specialiștii, păreriștii de canapea și deștepții de pe facebook căutau un leac care să salveze țara.

Până într-o zi, când un om a mâncat o tablă întreagă de ciocolată și s-a vindecat. Autoritățile au ieșit în conferință de presă: „Dragi cetățeni, leacul pentru boala care a devastat țara noastră este ciocolata. O singură tabletă de ciocolată este suficientă pentru imunizare, chiar și pentru vindecare. Vom distribui, gratuit, ciocolată la intrarea în instituții, la intrarea în magazine, vor fi puncte de distribuție prin oraș. Repetăm, este foarte important să mâncați ciocolată, ca să rămâneți în viață. Haideți să fim responsabili și să vindecăm țara asta!”

Cetățenii au stat puțin, apoi a început revolta: „Ăștia vor să ne omoare?”, „Cum, bă, să ne oblige să mâncăm ciocolată?”, „Ni se încalcă drepturile! Nu scrie niciunde în Constituție despre ciocolată!”, „Cu ce drept îmi dă mie paznicul de la magazin ciocolată? Ce pregătire medicală are?”, „Este o conspirație a producătorilor de ciocolată! Vor să-și vândă marfa rămasă pe stoc!”, „Vor să ne cipeze prin ciocolată! Am citit eu pe internet că există ciocolată cu cipuri în ea!”, „JOS CIOCOLATA!!!”

Au început protestele. Inițial, pe rețelele de socializare, apoi s-au mutat în offline. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, să protesteze împotriva ciocolatei. Apoi, au ieșit milioane, să militeze pentru dreptul lor de a NU mânca ciocolată. Haosul s-a instalat pe străzi, au fost devastate magazinele de dulciuri, protestatarii adunau tone de ciocolată în piețele publice și le dădeau foc.

Depășite de situație, autoritățile au luat singura decizie pe care o aveau: au interzis ciocolata. Și totul a revenit la normal. Oamenii erau bolnavi, mai mureau, dar măcar au dejucat planul de exterminare prin ciocolată.

A apărut ieri știrea emoționantă că un bătrânel inocent și inofensiv a fost bruscat de forțele statului, nu pentru că a refuzat să i se ia temperatura, ci pentru că a făcut scandal și nu s-a legitimat. Valuri de empatie sau indignare. Până s-a aflat că totul a fost puțin premeditat: cei doi rebeli aveau microfoane și s-au dus cu cameraman după ei, totul pentru un pic de senzațional. Că dacă nu facem noi puțin show ieftin, n-am mai fi români. Dacă nu ne-am mai pișa pe reguli, n-am mai fi români. Dacă nu ne-am mai face de râs, n-am mai fi români.

Pe lângă delir, uitați-vă puțin cum sunt respectate regulile. În primul rând, cei doi viteji care, teoretic, vor să intre în magazin nu poartă mască. Uitați-vă la restul cetățenilor care apar în clip, cum poartă masca greșit sau deloc. Observați cum nu se respectă distanțarea socială.

Despre asta e vorba. Despre războiul pe care acest popor l-a declarat regulilor de orice fel.

JOS CIOCOLATA!!!

Lasă un răspuns