Țara formelor fără fund

Țara formelor fără fund

Dezbaterea națională cu privire la pantalonii scurți ai ministrului sporturilor (re)deschide discuția despre cât de superficial este acest popor. Poporul în fundul gol vorbește despre ministrul în pantaloni scurți. Cam ăsta e rezumatul.

Suntem rupți în fund, dar avem păreri despre ce-și pun alții pe fund. Sau sub fund. O țară întreagă s-a oprit în loc pentru că unuia i s-a rătăcit camera pe pantalonii scurți. Gravidele au intrat în travaliu, politicienii s-au oprit din furat, martorii lui Bill Gates s-au oprit din conspirat. Râdem, glumim, dar asta e treabă serioasă: a apărut ăla aproape în puța goală la tv, iar noi trebuie să ne apucăm să despicăm flocul în patru!

Nici nu mai contează ce a scos pe gură, nu mai e important dacă e capabil sau nu, niște pantaloni scurți l-au anulat, practic, ca ministru. Ce mai, l-au desființat ca om, eu zic că ar trebui să-și dea demisia din viață sau ceva.

Neamul ăsta de chiloțari abia așteaptă să-l găsească pe câte unul cu chiloții în vine. Stăm pe la colțuri și pândim persoanele publice, să vedem ce țoale și-au mai tras. Poate n-avem după ce bea apă, dar ai văzut ce poșetă și-a luat țața aia? Cât o fi supt pentru ea? Poate suntem săraci pentru că am votat cu ăia care vor să ne țină săraci, da’ ai văzut ce ceas are ăla? Nu e important să muncești mai mult ca să-ți permiți și tu un ceas ca ăla, ci că ĂLA de la televizor îl are!

Ne uităm la chiloții politicienilor, nu la câți chiloți ne putem lua prin nivelul de trai pe care ni-l asigură. Dezbatem la nesfârșit buze botoxate, țâțe siliconate și buci umflate artificial. Dacă e îmbrăcat prea bine, sigur a furat ca să-și permită, dă-l în mă-sa. Dacă s-a dus la service-ul de la clinica estetică, sigur e proastă. Dacă se îmbracă modest, săracul ăsta vrea să ne explice nouă lucruri?

În țara formelor fără fund, nu contează ce porți sub freză, ci ce porți pe tine.

Lasă un răspuns